Ernst Køie – Det grafiske værk

Af Mogens Lau

DKK 285,00

Flot bog med Ernst Køies stemningsfulde tegninger og tryk. Med sin håndkolorerede grafik, med næsten japansk enkelthed kombineret med en særlig koloristisk følsomhed, skildrer Ernst Køie de små detaljer i naturen. En lille plet jord, hvor der vokser et par blomster, lidt græs eller nogle svampe – de helt enkle, nære og dagligdags motiver, fra huset og haven i Melsted.

Bogen indeholder en illustreret liste over Ernst Køies værker, samt en lille introduktion til kunstneren. Forordet er skrevet af museumsdirektør Lars Kærulf Møller.

Bogen er udkommet i forbindelse med en udstilling om Ernst Køies grafiske værk på Bornholms Kunstmuseum den 16. januar – 3.april 2005.

Bogen er på 192 sider.

Om forfatteren

Ernst Køie (1872-1960) er født på Bornholm og uddannet på Kunstakademiet i København. Efter 1913 vendte han tilbage til Bornholm, hvor han blev resten af livet. Ernst Køies grafiske værk er præget af helt enkle virkemidler brugt på nærstudier af naturen. Han udviklede sin helt egen akvatinte-teknik, som han ofte supplerede med farvede laveringer.

Varekategorier: ,

Yderligere information

Vægt 0.7 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Ernst Køie – Det grafiske værk”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *