Jammers-Minde (1900)

Af Leonora Christina, 1900

DKK 175,00

Den fulde titel lyder: Jammers-Minde – en egenhændig skildring af hendes fangeskab i Blaataarn i aarene 1663-85.

Dette er udgaven fra år 1900. En “folkeudgave med nyere retsstavning”.

Historien om bogen
Et af de få større litterære værker, der findes fra den danske renæssance er Leonora Christina Ulfeldts s Jammersminde, som er det første danske erindringsværk. Med sin fortælling om sit dramatiske liv kom Leonora Christina til at sætte dagsordenen for flere generationernes måde at se en periode i dansk historie på.

Leonora døde i 1698, 77 år gammel og det var uden tvivl hendes hensigt, at hendes erindringer skulle udgives efter hendes død, men det skete ikke. Det var en streg i regningen, der dog skulle vise sig at være held i uheld. Først flere hundrede år senere blev manuskriptet fundet i udlandet og udkom i 1869. Her fik det kolossal opmærksomhed, ikke alene pga. den historiske værdi, men også fordi, det var det, danskerne havde brug for.

Nederlaget ved Dybbøl i 1864 sved stadig, og her var en heroisk dansker, en kongedatter, der havde kæmpet mod overmagten (ikke mindst den tyske overmagt i skikkelse af Frederik den 3.’ tyskfødte dronning) i mere end 20 år uden at blive knækket. Leonora Christine blev tidens heltinde, og hendes rivalinde, Sofie Amalie, blev skurken over dem alle.

124 sider.

Antikvarisk – pæn stand.

Yderligere information

Vægt 0.7 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Jammers-Minde (1900)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *