Fra kold krig til internationalt engagement – Søværnets korvetter af Niels Juel-klassen 1979-2009

Af Søren Nørby, Henrik Muusfeldt, Jens A.M.Ludvigvigsen, Bent Sloth Larsen, Bent Hansen, 2015

DKK 300,00

Historien om de tre korvetter Niels Juel, Olfert Fischer og Peter Tordenskiold er det danske søværns historie fra den Kolde Krig og frem til dagens globale indsats. Oprindeligt tiltænkt en rolle som lillebrødre til søværnets fregatter kom korvetterne efter fregatternes udfasning i 1988 til at optræde som søværnets og Danmarks repræsentant i NATO og på internationale operationer langt fra de danske farvande, som de oprindeligt var bygget til at beskytte.

Som noget ganske enestående i søværnets nyere historie kom korvetterne også i krig. To gange var Olfert Fischer i den Persiske Golf for at forsvare danske interesser – med våbenmagt om nødvendigt. Korvettens våben blev aldrig affyret i vrede, men man var klar til at være klar og repræsenterede på denne måde på fornemste vis søværnets traditioner.

Denne bog beskriver de tre skibes historie fra tilblivelsen under den Kolde Krig til deres udfasning næsten 30 år senere. Undervejs fortælles om maskineri, sensorer, våben, livet om bord samt ikke mindst de tre korvetters karriere i søværnet. Bogen indeholder mere end 200 fotografi er og illustrationer, hvoraf hovedparten ikke tidligere har været offentliggjort.

Varekategori:

Yderligere information

Vægt 1.0 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Fra kold krig til internationalt engagement – Søværnets korvetter af Niels Juel-klassen 1979-2009”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *