Mordet i Vestermarie (1914)

Af Palle Rosenkrantz, 1914

DKK 125,00

SOLGT

Mordet i Vestermarie er baseret på en mordsag på Bornholm i 1836, hvor den anklagede blev dømt trods fortvivlet nægtelse. Han hængte sig i arresten efter dommen og først efter 50 år tilstod den virkelige morder på sit dødsleje.

Palle Rosenkrantz skrev i 1902 denne bornholmske kriminalhistorie efter akter og mundtlig overlevering. Bogen vakte kolossal opsigt, bl.a. fordi den blev betragtet som et indlæg i den aktuelle diskussion om en retsreform.

Palle Rosenkrantz var baron, jurist og forfatter. Længe før engelske og amerikanske forfattere begyndte han, at skrive dokumentariske kriminalromaner, hvor Mordet i Vestermarie er en af de første. Hans bog Hvad Skovsøen gemte fra 1903 betegnes som den første danske moderne detektivroman. Palle Rosenkrantz var i det hele taget en flittig forfatter. Også af nød. Familien sat hårdt i det i Nakskov og da han mistede sit arbejde på sagførerkontoret -anklaget for uberettiget forbrug af offentlige midler – røg karrieren som jurist. Han udgav efterfølgende over 80 bøger og skrev teaterstykker, hørespil og manuskript til tolv stumfilm. Frem til første verdenskrig skal han have været Danmarks mest produktive og mest solgte forfatter. Palle Rosenkrantz døde i 1941 og blev 74 år.

Bogen her er 2. udgaven fra 1914.

356 sider

Mordet i Vestermarie titelblad 1914

Varekategori:

Yderligere information

Vægt 0.4 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Mordet i Vestermarie (1914)”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *