Pelle Erobreren

Af Martin Andersen Nexø, 1949

DKK 250,00

Dette er Martin Andersen Nexøs klassiker fra 1906-10 i en udgave fra 1949. Værket er i to bind og sælges kun samlet. I alt 442+466 sider.

Pelle Erobreren er oprindelig en roman i fire dele (Barndom, Læreår, Den store kamp og Gryet) og udkom på Gyldendal 1906-10. Hovedpersonen er Pelle, der er søn af svenskerne Lasse og Bengtha. Efter Bengthas død flytter Lasse og Pelle til Bornholm og får plads på proprietærgården Stengården, hvor de har laveste rang. De bor i et hjørne af kostalden, men trods vilkårene er Pelle fuld af gåpåmod og livslyst. Efter mange genvordigheder på gården og i landsbyskolen bliver Pelle skomagerlærling, og som udlært flytter han til København. Hans drøm er at erobre verden og gøre den til et bedre sted at leve i for den samfundsklasse han tilhører. Det resulterer i, at han kæmper og deltager aktivt i arbejderbevægelsens kamp for retfærdighed.

Romanens første del blev i 1987 filmatiseret af Bille August. Anden del skal filmatiseres af Per Fly, men forventningen om, at den skulle have haft premiere på HBO Nordic i foråret 2018 er ikke indfriet. Læs mere her

160 x 214 mm – med kartonomslag.

Antikvarisk.

Yderligere information

Vægt 0.7 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Pelle Erobreren”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *